14 okt 2016
október 14, 2016

KEZDŐDIK AZ ŐSZ

0 Hozzászólás

Van, akinek szeptember 1-jén (naptári), van, akinek szeptember 23-án (meteorológiai/csillagászati), de van, akinek csak az október 15-16.-i hétvégén kezdődik hivatalosan az ősz. Utóbbira példa az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft., amely a Százhalombattán rendezett Matrica Kupával kezdi meg az őszi ciklust.

Kezdődik az ősz
erdmost.hu, 2016 OKTÓBER 13. 18:16

Mint korábban beszámoltunk róla, kemény egy év elé néznek az érdi úszók, de kemény évet is tudhatnak maguk mögött. „A nyári bajnoksággal bezárólag a szakosztály az eddigi legsikeresebb évét tudhatja magáénak. – utalt vissza a remek nyári eredményekre Selmeci Attila, az úszók mesteredzője. – Már sokat dolgozunk, de még nem versenyiramban, inkább a mennyiségre törekszünk. Amikor egy edzés van, akkor hétezer, amikor két edzés van, akkor tizenkét-tizenháromezer métert úsznak a gyerekek és ez hétről hétre fokozódik, majd megyünk edzőtáborba.”

A VI. Matrica Kupa szombaton kezdődik, amikor a 13 évnél fiatalabbak állnak rajtkőre, majd vasárnap az ennél idősebbek szállnak vízbe a rövidpályás versenyen. A viadal amolyan „felhozó és beszoktató” esemény is, hiszen november 2. és 5. között szintén a százhalombattai sportuszoda ad otthont a rövidpályás országos bajnokságnak, ezért is van nagyszámú nevezés és néhány extraklasszist leszámítva a sportág honi elitje is jelen lesz a Matrica Kupán.

„Szombaton még edzünk, és úgy küldöm őket a versenyre, hogy az év első versenye, és próbáljunk ráhangolódni az országos bajnokságra, ami már fontos lesz. Ez a verseny amolyan rávezető, ezért sokkal több számban indulunk mi is, és nem csúcsokra törekszünk.” – fogalmazott Selmeci Attila.

Az érdi úszók negyvenöt fővel lesznek jelen a százhalombattai kupán, csak Milák Kristófra nem számíthatnak. A korosztályos-Európa-bajnoknak egészségügyi problémája adódott, kivizsgálás vár rá. „Edzhet, de az orvosok kérték, hogy ne versenyezzen.” – jegyezte meg a fiatal tehetséggel kapcsolatban edzője.

Az érdiek nagyobb létszámban a fiatalokkal versenyeznek, az „idősebbek” közül tizennégyen méretik meg magukat, köztük Joó Sára is, aki az egyesület első felnőtt versenyzője, s szeptemberben érkezett a Ferencvárostól.

A szombati versenynapon 31 érdi öszesen 133-szor ugrik vízbe, míg vasárnap 14-en 74-szer. A Matrica Kupa előzetes rajtlistájában Tekauer Márk és Varga Marcell még érdiként vannak feltüntetve, pedig mindketten a Dunaharaszti MTK-t erősítik ősztől, míg Joó Sára FTC-sként lett nevezve.

Az előzetes rajtlistát ide kattintva érheti el.

A fotó korábbi időpontban készült.